Tradičné fánky

INGREDIENCIE

300 g hladká múka
1/2 ČL prášok do pečiva
1/4 ČL soľ
1 PL práškový cukor
1 balíček vanilkový cukor
trochu citrónová kôra
75 g zmäknuté maslo
2 ks vaječný žĺtok
6 PL kyslá smotana
2 PL rum
olej alebo bravčová masť na vyprážanie
práškový a vanilkový cukor na posypanie

POSTUP

Vo väčšej mise si zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Pridáme aj práškový a vanilkový cukor a trošku citrónovej kôry.Ku sypkým surovinám pridáme zmäknuté maslo, vaječné žĺtky, kyslú smotanu a rum. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 20 až 30 minút odležať. Odležané cesto vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžniky – v každom urobíme ešte jeden alebo dva zárezy.

  • Pripravené fánky vyprážame v rozhorúčenom oleji. Následne ich zbavíme prebytočného oleja s pomocou papierových obrúskov.Hotové fánky posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru a podávame.

Kontaktujte predajcu, pošlite správu:
*Kontaktovať predajcu výrobku*

Vaše Meno

Váš Email

Predmet

Správa

Zatvoriť