Citrónové kura

Pre 4 porcie…

Potrebujeme:

  • rastlinný olej
  • 650 g kuracieho mäsa
  • plátky citróna
  • mladú cibuľku

Na omáčku:

  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
  • 6 lyžíc studenej vody
  • 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice sladkého sherry
  • pol lyžice práškového cukru

Postup:

Vo woku rozohrejeme olej, kým sa z neho takmer nedymí.Zmiernime teplotu a pridáme kuracie mäso.Pražíme ho 3 – 4 minúty, kým sa neprepečie.Mäso vyberieme dierkovanou naberačkou, odložíme nabok a udržujeme v teple.Olej z woku vylejeme.V miske zmiešame škrob s 2 lyžicami vody, kým nevznikne základ na omáčku.Do woku prilejeme citrónovú šťavu a zvyšnú vodu.Pridáme sherry, cukor a necháme zovrieť.Miešame kým sa cukor nerozpustí.Do zmesi pridáme škrobovú pastu a necháme zovrieť.Zmierníme teplotu a omáčku povaríme 2 -3 minúty, kým nezhustne.Kuracie mäso preložíme na misu, prelejeme omáčkou a ozdobíme plátkami citróna, pokrájanou mladou cibuľkou a podávame….