Chrumkavé kuracie kúsky

INGREDIENCIE

KURACIE KÚSKY V CESTÍČKU:
900 g kuracie stehno (vykostené, bez kože)
3 hrnčeky hladká múka
1 hrnček kukuričný škrob
1 ČL biele korenie (mleté)
1 PL soľ
1 ks vajce
1.5 hrnčeka voda
2 PL olej
SLADKO-KYSLÁ POMARANČOVÁ OMÁČKA:
1 ČL rastlinný olej
1/4 ČL čili vločky
1 ČL zázvor (postrúhaný na jemno)
1 PL cesnak (postrúhaný na jemno)
1/4 hrnčeka kryštálový cukor
1/4 hrnčeka hnedý cukor
1/4 hrnčeka pomarančová šťava / džús
1/4 hrnčeka ocot (ideálne ryžový)
2 PL sójová omáčka
2 PL kukuričný škrob
1 ČL sezamový olej

Postup:

 

Kuracie kúsky v cestíčku: Vo väčšej mise zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, mleté biele korenie a soľ. Následne pridáme vajce a vodu – dobre premiešame. Nakoniec za stáleho miešania pridáme olej.

  • 2

    Kuracie mäso si nakrájame na menšie kusy a dáme do pripraveného cestíčka. Dobre premiešame, aby sa každý kúsok mäsa obalil v cestíčku. Necháme odležať v chladničke – cca 30 minút.

  • 3

    Do hlbšej panvice alebo hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, ktorý necháme rozhorúčiť. Následne v ňom vyprážame kuracie kúsky v cestíčku.

  • 4

    Vypražené kuracie kúsky pokladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

  • 5

    Sladko-kyslá pomarančová omáčka: Na panvicu si dáme olej, čili vločky, zázvor, cesnak, kryštálový a hnedý cukor – premiešame a varíme na miernom ohni.

  • 6

    Ďalej pridávame tieto suroviny – ocot, sójovú omáčku, kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody (pridávame po častiach podľa potreby), pričom po pridaní každej zmes dobre premiešame.

  • 7

    Potom do vzniknutej omáčky pridáme vypražené kuracie kúsky a dobre premiešame, aby sa nám každý kúsok obalil omáčkou.

  • 8

    Nakoniec primiešame sezamový olej, premiešame a odstavíme.

  • 9

    Podávame napríklad s ryžou alebo ryžovými rezancami, prípadne obohatené o jarnú cibuľku.

Kontaktujte predajcu, pošlite správu:
*Kontaktovať predajcu výrobku*

Vaše Meno

Váš Email

Predmet

Správa

Zatvoriť